Potreba za medicinskom pedikurom mogu biti različite. Navest ćemo samo neke od problema koji nastaju na stopalu i smetaju njegovom zdravlju i lijepom izgledu.

Medicinska pedikura

_

Potrebe za medicinskom pedikurom mogu biti različite. Uz estetsku pedikuru rješavaju se i neki od problema na stopalu kao što su urasli nokat, kurje oči, natisci, gljivice, ragade…

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura

180,00 Kn | Trajanje tretmana: 60 minuta

Urasli nokat

_
Urasli nokat

Urasli nokat

_

Najčešće se javljaju na palčevima, a mogu zahvatiti i ostale nokte. Ploča nokta urezuje se u okolno tkivo koje se upaljuje, često se javlja i gnoj što je popračeno sa boli. Kod tih stanja dezinficira se inficirano mjesto, odstranjuje problematičan dio ploče nokta, a nakon smirenja upale preporuča se ugradnja B/S špange koja nudi trajnije rješenje.

Urasli nokat

Urasli nokat

60,00 Kn | Trajanje tretmana: 15 minuta

Kurje oči

_

Kurje oko

_

Kurje oči nastaju zbog velikog pritiska na određenim dijelovima stopala. Nastajanje kurjih očiju je posljedica neadekvatne obuće, prekomjerne težine i deformiteta stopala.

Kurje oko

Kurje oko

60,00 Kn | Trajanje tretmana: 15 minuta

Natisci

_

Natisci su nakupine zadebljane keratozne kože koje su precizno ograničene i nastaju uglavnom zbog pritiska i nalaze se uglavnom na zglobovima nožnih prstiju ili na vanjskom rubu stopala.

Gljivice

_

Gljivice uzrokuju oboljenja koja se najčešće nalaze na noktima, a mogu zahvatiti i kožu stopala.

Ragade

_

Ragade ili ispucana koža se najčešće pojavljuju na neodržavanom stopalu. Koža je tvrda, zadebljala, suha, neelastična i ispucala. Nalazimo ih na vanjskom rubu pete, jagodicama nožnih prstiju kao i vanjskom rubu stopala.

Ragarde mogu zahvatiti i dublje slojeve kože i tada budu vrlo bolne. Tvrde ragade saniramo mehaničkim odstranjivanjem zadebljale kože i njegom (serumi, pakunzi, maske…). Tretman tvrdih ragada se provodi u fazama i zahtijeva strpljivost i dosljednost.

Ragade